SzegedMA

Nincs megjeleníthető elem

DÉLMADÁR

Nincs megjeleníthető elem

SzegedIQm

Nincs megjeleníthető elem

SZEGEDszeggel

Szögezzük le! Szegezzuk neki a kérdést: mi van, miért van, hogyan lesz mindez? Itt Szegeden.

Licenc

Creative Commons Licenc

Címkék

áder (2) adó (1) aláírás gyűjtés (3) alkotmányjogász (1) árpád-sávos (12) árpád sávos (5) az egészség ügy (7) balogh lászló (2) becsey zsolt (9) bh0213 (4) blog (20) bodó imre (2) botka (26) bringaút (1) budapest (3) csillag börtön (1) csl (23) csongrád megye (2) csongrád megyei ifjúsági tagozat szegedi csoportja (3) csongrád megyei napilap (1) csúcson (1) dél alföld (9) dobrev (1) drágulás (22) e43 (1) egészségcentrum (7) egészségügy (46) egyetem (12) ekképpen (10) ELI (1) elszegényedés (6) Erzsébet liget (1) eu (4) európai parlament (1) Fejlődés (1) fidelitas szeged (4) fidesz (41) financial times (1) fotók (1) gáz (2) goldenblokk (1) gorka (1) gyásznap (1) gyimesi lászló (8) gyógyszer (2) gyurcsány (9) haág zalán (10) hajrá magyarok polgári szövetség (2) helyi érték (2) hiller istván (1) honlapozó (10) höok (1) horty (4) horvátország (1) hűvös lászló (1) ic (1) ifjúsági kereszténydemokrata szövetség (6) ingatlanadó (1) integráció (3) iskolabezárás (12) ivcsek (56) jobb (28) jószai sándor (1) jövő (1) kalmár ferenc (4) kancellár (1) kdnp (8) kerékpáros (1) kereszt (2) kétfarkú (6) kisvasút (1) kiszervezés (1) kivonulás (4) kohári nándor (6) konferencia (1) könyv (4) kordon (5) kórház (37) környezetvédelem (1) környeztvédelem (6) közlekedés (16) kultúra (26) lakbér (1) lázár jános (1) lenyúlás (1) lévai anikó (2) liget (1) maros (1) mars tér (1) másképp (14) máv (4) mdf (3) média (36) megszorítás (25) mezőgazdaság (1) mikola (1) mszp (16) Munkahelyek (1) munkanélküliség (7) munkáspárt (1) napilap (1) navrasics (1) nemzeti fórum (1) nógrádi zoltán (4) oktatás (1) oláh jános (12) orbán (4) őújság (1) óvodabezárás (2) parkolás (1) parlament (1) pedagógus (1) piac (2) polgár esték (2) politika (74) privatizáció (16) programajánjó (58) puskás (1) rekord (1) románia erdély (1) sándor jános (1) schengen (1) schmidt (1) sorok (2) sorvezető (81) sport (5) stirlicz stirliczovics stirliczov (99) sumák privatizáció (8) szabó lászló (6) szavazás (1) szavazz (2) szdsz (11) Szeged (3) szeged (155) szegedi bulinegyed (1) szegedi paprika (1) szegedi x-ek (4) szegedi x ek (2) szegénység (1) szentgyörgyi pál (1) szerbia (3) szerelem (1) szolg közl. (7) sztrájk (5) tanárok (5) tarlós istván (2) tisza (3) tisza ártér (1) tisza szeged főutcája (1) tóth józsef (1) tudomány (6) tudtad? (69) ügy (97) ügyelet (1) újhelyi (6) ünnepek (21) urna (1) vajdaság (1) város (1) vendéglátás (4) Vérmedve (1) vizitdíj (7) web2.0 (1) zenta (1) zsidó (5)

Friss topikok

Botka inkább kivonul!

2006.12.20. 08:39 csl

A megyék és a megyei jogú városok meghívták a parlamenti frakciók vezetőit, hogy tájékoztassák őket az önkormányzatokat érintő súlyos forráselvonásról. Az ülésen meglepetésszerűen "bekommandozótt" Veres János, Lamperth Mónika és Bajnai Gordon és azon melegében egy helyre kis beszédet is levágtak, legalábbis kettejük, Bajnai Gordon nem a szavak embere ugyanis. Közben, illetve utána Kósa Lajos és Botka László között némi polémia alakult ki, mert Botka szerint egy pártpolitikai nyilatkozatot készülnek elfogadni és az aláíróként feltüntetett Önkormányzatok Gyűlése nem is létezik. Mire Kósa Úr lakonikus tömörséggel csak annyit válaszolt: "Miért nem nyitod ki a szemed?" No de nézzük, mi is ez az állítólagos pártpolitikai nyilatkozat:

„Nem vagyunk a változás ellen, de a sikeres változás alapja a párbeszéd, és a minél szélesebb körű társadalmi konszenzus. Ennek hiányában a legjobb szándékú átalakítás is kudarcra van ítélve. Gondolják meg, hogy valóban az iskolák bezárása és az önkormányzatok megnyomorítása a jövőbe vezető út.”

Nem tudom ez mennyire pártpolitikai nyilatkozat, hiszen tény, hogy kevesebb pénzből gazdálkodhatnak az önkormányzatok, és erről bizony a kormány tehet, mint azt közvetve Veres János is elismerte a gyűlésen.

„Magyarország nem elég gazdag ország ahhoz, hogy ennyi önkormányzatot fenntartson. A rendszerben nincs több tartalék, de ennek ellenére nem igaz, hogy jövőre csökken az önkormányzatok finanszírozása, sőt nyolc százalékkal növekedni fog.”

Azaz, hogy mégsem ismerte el, vagy mégis? Nem elég gazdag ahhoz, hogy eltartsa az önkormányzatokat, akkor nincs elég pénz! Nincs több tartalék, de mégis növekedni fog? Hogy is van ez? Főleg, hogy utána Lamperth Mónika takarékosságra kérte az önkormányzatokat és a feladatok csökkentéséről kíván tárgyalni! Hogy is van ez? Veres Úr is annyira elgondolkozott az általa elmondottakon, hogy lefejelte, bocsánat csak lehajtott fejjel nekiment a HírTV kamerájának! (Érdekes elképzelni, mi lett volna ha mondjuk Varga Mihály, vagy Kövér László ugyanezt tette volna a TV2, az ATV vagy mondjuk az MTV kamerájával!)

Botka Úr egyébként kivonult az ülésről, ami érdekes, hiszen az MSZP oly sokat és oly sokszor szídta a Fideszt, hogy milyen dolog az, hogy kivonul a parlamentből. (Teszem hozzá rögtön, hogy egy önmagát hazugnak tituláló politikussal szemben, és Gyurcsány megítélése már régen nem szubjektív kategória.) Arról nem is beszélve, hogy a fenti nyilatkozat ugyan miért lenne pártpolitikai? Lényegében elismeri a változás szükségességét, csupán csak szélesebb körű társadalmi megbeszélést kér, hogy nézzék meg, hogyan lehetne az önkormányzatokat kevésbé megterhelni, mert az végső soron az embereken csapódik le. Szóval Botka kivonul, ahelyett, hogy Szegednek az érdekeit képviselné! Szép! Ugyanakkor érthető is valamelyest. (Legalábbis hatalomgyakorlási szempontból.) Választania kellett, hogy elv- és párttársainak tesz eleget, vagy a választóinak! Ő választott, nyilván kényelmetlen helyzetben lenne, ha ellenzéki társaival együtt lobbizna rábízott városáért, lényegében a kormány ellen, hiszen az ő intézkedéseik következtében minden önkormányzat kénytelen lesz megszorítani. (Lásd, egyetemes drágulás, leépítés, közvagyon kiárúsítása...)

Botka Úr választott, párttársai figyelnek és mindent látnak, a szegedi választópolgárok meg talán nem annyira éberek! Hogy négy év múlva mi lesz? Hol van az még! Most a párt az első, Szegeddel meg nem foglalkozik, az ráér a választások előtt!

Szólj hozzá!

Címkék: politika szeged megszorítás ügy csl kivonulás

A bejegyzés trackback címe:

https://szegedszeggel.blog.hu/api/trackback/id/tr8423445

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása