SzegedMA

Nincs megjeleníthető elem

DÉLMADÁR

Nincs megjeleníthető elem

SzegedIQm

Nincs megjeleníthető elem

SZEGEDszeggel

Szögezzük le! Szegezzuk neki a kérdést: mi van, miért van, hogyan lesz mindez? Itt Szegeden.

Licenc

Creative Commons Licenc

Címkék

áder (2) adó (1) aláírás gyűjtés (3) alkotmányjogász (1) árpád-sávos (12) árpád sávos (5) az egészség ügy (7) balogh lászló (2) becsey zsolt (9) bh0213 (4) blog (20) bodó imre (2) botka (26) bringaút (1) budapest (3) csillag börtön (1) csl (23) csongrád megye (2) csongrád megyei ifjúsági tagozat szegedi csoportja (3) csongrád megyei napilap (1) csúcson (1) dél alföld (9) dobrev (1) drágulás (22) e43 (1) egészségcentrum (7) egészségügy (46) egyetem (12) ekképpen (10) ELI (1) elszegényedés (6) Erzsébet liget (1) eu (4) európai parlament (1) Fejlődés (1) fidelitas szeged (4) fidesz (41) financial times (1) fotók (1) gáz (2) goldenblokk (1) gorka (1) gyásznap (1) gyimesi lászló (8) gyógyszer (2) gyurcsány (9) haág zalán (10) hajrá magyarok polgári szövetség (2) helyi érték (2) hiller istván (1) honlapozó (10) höok (1) horty (4) horvátország (1) hűvös lászló (1) ic (1) ifjúsági kereszténydemokrata szövetség (6) ingatlanadó (1) integráció (3) iskolabezárás (12) ivcsek (56) jobb (28) jószai sándor (1) jövő (1) kalmár ferenc (4) kancellár (1) kdnp (8) kerékpáros (1) kereszt (2) kétfarkú (6) kisvasút (1) kiszervezés (1) kivonulás (4) kohári nándor (6) konferencia (1) könyv (4) kordon (5) kórház (37) környezetvédelem (1) környeztvédelem (6) közlekedés (16) kultúra (26) lakbér (1) lázár jános (1) lenyúlás (1) lévai anikó (2) liget (1) maros (1) mars tér (1) másképp (14) máv (4) mdf (3) média (36) megszorítás (25) mezőgazdaság (1) mikola (1) mszp (16) Munkahelyek (1) munkanélküliség (7) munkáspárt (1) napilap (1) navrasics (1) nemzeti fórum (1) nógrádi zoltán (4) oktatás (1) oláh jános (12) orbán (4) őújság (1) óvodabezárás (2) parkolás (1) parlament (1) pedagógus (1) piac (2) polgár esték (2) politika (74) privatizáció (16) programajánjó (58) puskás (1) rekord (1) románia erdély (1) sándor jános (1) schengen (1) schmidt (1) sorok (2) sorvezető (81) sport (5) stirlicz stirliczovics stirliczov (99) sumák privatizáció (8) szabó lászló (6) szavazás (1) szavazz (2) szdsz (11) szeged (155) Szeged (3) szegedi bulinegyed (1) szegedi paprika (1) szegedi x-ek (4) szegedi x ek (2) szegénység (1) szentgyörgyi pál (1) szerbia (3) szerelem (1) szolg közl. (7) sztrájk (5) tanárok (5) tarlós istván (2) tisza (3) tisza ártér (1) tisza szeged főutcája (1) tóth józsef (1) tudomány (6) tudtad? (69) ügy (97) ügyelet (1) újhelyi (6) ünnepek (21) urna (1) vajdaság (1) város (1) vendéglátás (4) Vérmedve (1) vizitdíj (7) web2.0 (1) zenta (1) zsidó (5)

Friss topikok

Bűn és bűnhödés. hu

2007.10.19. 06:15 stirlicz stirliczovics stirliczov

Valami közéleti műsort néztem, melyben szokás szerint az volt műsoron, hogy ki lopott hamarabb, hogy a másik oldalnak milyen feledhetetlen bűnei vannak: és most persze a monstre Simicska, Kaya Ibrahim, a székházügy, Tóth Béla, „Orbánbányák” és tokaji szőlők konstellációban tessék gondolkodni. Mert az eredendő bűn a Fidesz megalakítása volt, illetve az, hogy Fodor Gáborék kilépésével a párt nem került a történem szemétdombjára, mint mondjuk legutóbb a Centrum. (Szegedhez annyi köze van a bejegyzéshez, hogy az ominózus, ám annál unalmasabb műsorban Székhelyi SZDSZ József színházigazgató is szót kapott…)


Szóval van a bűn és a bűnhődés, kontra régi viselt dolgok előrángatása, elkendőzendő, kicsinyítendő, mai bűnöket. Mindeközben elterelődik a vita aktuális témákról. Jött percre pontosan, menetrend szerint a Magyar Gárda, meg a fasizmus, meg a monoszkóp mire felébredtem, mert bizony bele aludtam:)


Szögezzük le itt, hogy mondjuk Princz Gáborral kezdve, és nem sorolva fel a listát, sokan követtek el bűnöket, melyekért nem kellett felelniük a mai napig, éppen ezért, talán már nem is emlékezik rájuk a kollektív emlékeztet. A Fidesz például megbűnhődött, Orbán is, ha volt miért, hiszen választásokat vesztett, mert ugye, mint a westernben: nincs bocsánat!


Ebben a kelet európai régióban az az elképesztő, hogy fasizmussal riogatni természetes, pedig volt Hága és volt törvényszék, kivégeztek főbűnösnek ítélteket… A cocializmus meg nem csak szar volt, hanem léleknyomorító és tömeggyíkos egy rendszer, de túl vagyunk rajta, tetteiért csak a román nagyvezír felelt, mikor lelőtték, mint kutyát a sajátjai, bőrüket mentendő. A velünk élő 40 év története, felejtendő, bűn ott nem volt szál se, bűnöst ne keressünk! És akkor ezeknek, a bíróság elé nem állítottaknak a leszármazottjai, miközben hazudnak, mint vízfolyás, lopnak, csalnak, és ami még belefér, ezek hánytorgatnak fel 8-10 éve történt eseményeket 5,5 évnyi kormányzati alkalmatlansággal a hátukban.


Bűn volt védtelenül hagyni az MTV pécsi védelmét a végsőkig ellátó rendőrállományt, bűn volt provokátorokkal a tömeget az épületre húzni és heccelni, bűn volt másnap, vertek, szemet lőttek, aláztak.

Kérdem szépen, hun van a rendőrpalotára lövöldöző? Hol van itt bűnhődés?

Talán a nép, az bűnhődik!

A nagy Ők nem!


És ne feledjék: leírom lassan, hogy megértsék: mindenért a Fidesz felelős, bármi történjék is ebben a fránya országbam!

Értve vagyok?

 

Szólj hozzá!

Címkék: blog politika ünnepek mszp fidesz szdsz megszorítás stirlicz stirliczovics stirliczov árpád sávos

A bejegyzés trackback címe:

https://szegedszeggel.blog.hu/api/trackback/id/tr98200884

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása