Amit a "törökborsról" tudni érdemes
Szegedi Paprika. Kinek mi jut eszébe erről? Ha színe és íze, akkor nincs baj és talán nem is lesz!
Ha még emlékszik valaki, a Magyarország a világ szemétlerakója projekt jelképesen a paprikaüggyel kezdődött. Akkor még senki nem kételkedett a márka minőségében. Mintahogy senkinek nem jutott eszébe akkoriban Szeged másik nevezetességéből, a "Csillag szállónak" nevezett börtönből (ami egy "sajátos hangulatú" építészeti remekmű) valódi hotelt csinálni. Az már csak hab a tortán, hogy adnak hozzá laktanyát is, viheti aki akarja, hiába Szegeden újabban minden eladó!

Indul a per a paprikaügyben
"Egy börtönturizmusra szakosodott spanyol cég fantáziát lát néhány hazai fegyintézet, a többi közt a sátoraljaújhelyi és szegedi Csillag-börtön hasznosításában - írja a Népszabadság. A vállalkozás átalakítaná az intézményeket, és azokból luxusszállodát varázsolna."
Híradó
"Eladná a Szegedi Tudományegyetem az Öthalmi úti kollégium-épületeket, a volt szovjet laktanyákat. A Webrádió szerint az így keletkező bevételből az egyetem felújíttatná a kívülről erősen megkopott, belül már-már életveszélyessé vált, évek óta aládúcolt Dugonics téri központi épületet."
HírTV
"Majdnem teljeskörű a konszenzus Kiss László jelenlegi alkotmánybíró és Trócsányi László szegedi alkotmányjogász megválasztásában. Az SZDSZ fenntartja korábbi kifogását, és nem támogatja, hogy korábbi alkotmánybírákat újraválasszanak."
HírTV
Női NB I.: Győr - Szeviép-Szeged 57-70
Sportfórum
"A paprika meglehetősen lassan hódította meg a magyar ínyeket: először a 18. században említi egy füvészkönyv "törökbors" néven. Annál viharosabban terjedt el használata az egész országban a Napóleon által elrendelt "kontinentális zárlat" idején, amikor az addig használatos bors egyszerre eltűnt a boltokból, s az emberek előbb kénytelen-kelletlen, majd mind lelkesebben paprikát használtak helyette ételízesítő gyanánt. Ebben az időben kezdték az élelmes szegedi paprikakofák a közönség igényeinek megfelelően "megszelídíteni" a paprikát a csípődésnek nevezett művelettel, majd rostálással különválasztották a paprika csípős részeit."
Kukta