SzegedMA

Nincs megjeleníthető elem

DÉLMADÁR

Nincs megjeleníthető elem

SzegedIQm

Nincs megjeleníthető elem

SZEGEDszeggel

Szögezzük le! Szegezzuk neki a kérdést: mi van, miért van, hogyan lesz mindez? Itt Szegeden.

Licenc

Creative Commons Licenc

Címkék

áder (2) adó (1) aláírás gyűjtés (3) alkotmányjogász (1) árpád-sávos (12) árpád sávos (5) az egészség ügy (7) balogh lászló (2) becsey zsolt (9) bh0213 (4) blog (20) bodó imre (2) botka (26) bringaút (1) budapest (3) csillag börtön (1) csl (23) csongrád megye (2) csongrád megyei ifjúsági tagozat szegedi csoportja (3) csongrád megyei napilap (1) csúcson (1) dél alföld (9) dobrev (1) drágulás (22) e43 (1) egészségcentrum (7) egészségügy (46) egyetem (12) ekképpen (10) ELI (1) elszegényedés (6) Erzsébet liget (1) eu (4) európai parlament (1) Fejlődés (1) fidelitas szeged (4) fidesz (41) financial times (1) fotók (1) gáz (2) goldenblokk (1) gorka (1) gyásznap (1) gyimesi lászló (8) gyógyszer (2) gyurcsány (9) haág zalán (10) hajrá magyarok polgári szövetség (2) helyi érték (2) hiller istván (1) honlapozó (10) höok (1) horty (4) horvátország (1) hűvös lászló (1) ic (1) ifjúsági kereszténydemokrata szövetség (6) ingatlanadó (1) integráció (3) iskolabezárás (12) ivcsek (56) jobb (28) jószai sándor (1) jövő (1) kalmár ferenc (4) kancellár (1) kdnp (8) kerékpáros (1) kereszt (2) kétfarkú (6) kisvasút (1) kiszervezés (1) kivonulás (4) kohári nándor (6) konferencia (1) könyv (4) kordon (5) kórház (37) környezetvédelem (1) környeztvédelem (6) közlekedés (16) kultúra (26) lakbér (1) lázár jános (1) lenyúlás (1) lévai anikó (2) liget (1) maros (1) mars tér (1) másképp (14) máv (4) mdf (3) média (36) megszorítás (25) mezőgazdaság (1) mikola (1) mszp (16) Munkahelyek (1) munkanélküliség (7) munkáspárt (1) napilap (1) navrasics (1) nemzeti fórum (1) nógrádi zoltán (4) oktatás (1) oláh jános (12) orbán (4) őújság (1) óvodabezárás (2) parkolás (1) parlament (1) pedagógus (1) piac (2) polgár esték (2) politika (74) privatizáció (16) programajánjó (58) puskás (1) rekord (1) románia erdély (1) sándor jános (1) schengen (1) schmidt (1) sorok (2) sorvezető (81) sport (5) stirlicz stirliczovics stirliczov (99) sumák privatizáció (8) szabó lászló (6) szavazás (1) szavazz (2) szdsz (11) szeged (155) Szeged (3) szegedi bulinegyed (1) szegedi paprika (1) szegedi x-ek (4) szegedi x ek (2) szegénység (1) szentgyörgyi pál (1) szerbia (3) szerelem (1) szolg közl. (7) sztrájk (5) tanárok (5) tarlós istván (2) tisza (3) tisza ártér (1) tisza szeged főutcája (1) tóth józsef (1) tudomány (6) tudtad? (69) ügy (97) ügyelet (1) újhelyi (6) ünnepek (21) urna (1) vajdaság (1) város (1) vendéglátás (4) Vérmedve (1) vizitdíj (7) web2.0 (1) zenta (1) zsidó (5)

Friss topikok

Sorvezető: 07.02.01.

2007.02.01. 08:53 stirlicz stirliczovics stirliczov

Mismásolás és lenézés


"Az ellenzék ugyan szerette volna, ha korábban összeül, ebben az évben mégis csak február 16-án ülésezik először Szeged város közgyűlése."
Délmagyarország

Kormányozni, várost vezetni sem könnyű feladat, különösen mostanság. A hatalom kontrollját gyakorolni meg végképp nem egyszerű, mifelénk legalábbis.
Miközben a médián át- igénykeltőleg - dől a "konszenzus keresésének" ideája, a választók többségének bizalmából  ügyeinket irányítók, a konfliktusokat kerülve cselezik ki magukat, mismásolnak el dolgokat, és a végén még veszik a bátorságot, hogy cinikusan, kioktatóilag zárjanak le témákat. Tehetik ezt - mert akárki, akármit mondjon - megvan ehhez a médiatúlsúlyuk, ahol utóbb elmagyarázhatják, milyen szánnivalóan idióta ellenzékükkel vannak megáldva! (Az istenadta nép jobban tenné, ha elzavarná őket mindörökre, ne okvetetlenkedjenek már itt állandóan!)

De mielőtt vádaskodással illetnének:
A miniszter nem tárgyal, a régiók összeülnek és nem engednek az ágyszámból, erre jön az ÁNTSZ és (a fenntartókat nem értesítve) összehívja a kórházvezetőket, informális csevegésre, a kulisszák mögé, egyezkedni...
A képviselő sajtótájékoztatót tart, javaslatot tesz holmi "ösztöndíjak" biztosításának ügyében, a helyi sajtó viszontválasz biztosítása érdekében  az önkormányzat osztályvezetőjét  kérdezi, az meg kioktatja a képviselőt, hogy legközelebb jobban készüljön fel a témából, ne beszéljen hülyeséget. (A képviselő végül a HelyiKotkodács olvasói levelében zárja a témát, a téma fontosságára irányítva ismételten a figyelmet.)
Lakossági tiltakozáson ellenzéki képviselők is részt vesznek, (sőt a sajtót a Fidesz iroda e-mail címéről értesítik!) a civil szervezet képviselői több alternatív megoldást is felkínálnak, de akciójuk inkább figyelemfelkeltő jellegű, együttgondolkodásra szolit. A helyi lap (mintha megrendelésre) ironikus felhanggal tudósít, elsuhanva a kiosztott felhívás érdemi mondanivalója mellett.)
Na ja, "ültess ne tüntess"! (Félek, ha a hatalom képviselői cinikusan nem akarnak szóba állni senkivel, az emberek tényleg ismét utcára vonulnak. Mintha direkt keresnék maguknak a bajt e fricskázással. De az is lehet, hogy tudatosan ere játszanak: legyen megint balhé, rendezzük le őket, hogy ismét kussóljanak egy darabig!)

"Pénteken szolidaritást vállal a sztrájkoló vasutasokkal az újszegedi MÁV-rendelőintézet, de csak egy órára, 10 és 11 között áll le a munka"
Délmagyarország Online - Szeged
Szemelvények:

"Nógrádi Zoltán, a DARET tagja tőlünk értesült a tegnapi nem hivatalos szakmai egyeztetésről. Azt mondta, önmagában is beszédes, hogy egy kórházfenntartó – a Csongrád megyei önkormányzat – képviselője csak utólag hall egy ilyen megbeszélésről. Furcsa ötletnek tartja, hogy a tárcavezető a fenntartókat megkerülve, az ÁNTSZ-en keresztül próbálja elérni a kórházi vezetőket. Nógrádi szerint a minisztériumi ágyszámokat a szakmai érvek teljes mellőzésével határozták meg, és Molnár Lajos most így „mutyizik" a háttérben, később pedig kénytelen lesz törvénymódosítási javaslatot beadni."

"– Nem hívtak meg minket, ezért nem mentünk el az ÁNTSZ szakmai egyeztetésére – magyarázta a vásárhelyi kórház távolmaradásának az okát Lázár János polgármester."
Délmagyarország

"Demonstrációt hirdettek meg tegnap délután négy órára a szegedi Tömörkény gimnázium elé. A szervező Szabó Géza Both Zoltánnak, a Fidesz-MPSZ önkormányzati frakciótitkárának e-mailjéről küldött meghívójában azt írta, „Tömörkényes öregdiákok tiltakoznak a gimnázium bővítési beruházásának módosításáért".
A helyszínen azonban egyetlen egykori tömörkényes diák sem volt a tíz demonstráló között, viszont Kohári Nándor jelenlegi és Makrai László korábbi fideszes önkormányzati képviselő, valamint Tóth Péter, a szegedi kormányellenes tüntetések egyik szervezője megjelent. Ott láttuk az egyik gimnáziumi udvarra néző IKV-lakás bérlőjét, az ugyancsak fideszes helyi képviselő Szabó László feleségét is..."
Délmagyarország

"Végezetül: az ügy sikere számunkra fontosabb, mint egy sehová sem vezető pengeváltás a sajtóban, ezért továbbra is reméljük, hogy a város felelős vezetői megfontolják javaslatunkat, és a közösség, a szegediek érdekeit szem előtt tartva végül támogatják azt."
xszeged.lapja.hu

Szólj hozzá!

Címkék: média politika fidesz kórház szeged szabó lászló szegedi x-ek stirlicz stirliczovics stirliczov nógrádi zoltán haág zalán kohári nándor sztrájk dél alföld sorvezető

A bejegyzés trackback címe:

https://szegedszeggel.blog.hu/api/trackback/id/tr8532671

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása