SzegedMA

Nincs megjeleníthető elem

DÉLMADÁR

Nincs megjeleníthető elem

SzegedIQm

Nincs megjeleníthető elem

SZEGEDszeggel

Szögezzük le! Szegezzuk neki a kérdést: mi van, miért van, hogyan lesz mindez? Itt Szegeden.

Licenc

Creative Commons Licenc

Címkék

áder (2) adó (1) aláírás gyűjtés (3) alkotmányjogász (1) árpád-sávos (12) árpád sávos (5) az egészség ügy (7) balogh lászló (2) becsey zsolt (9) bh0213 (4) blog (20) bodó imre (2) botka (26) bringaút (1) budapest (3) csillag börtön (1) csl (23) csongrád megye (2) csongrád megyei ifjúsági tagozat szegedi csoportja (3) csongrád megyei napilap (1) csúcson (1) dél alföld (9) dobrev (1) drágulás (22) e43 (1) egészségcentrum (7) egészségügy (46) egyetem (12) ekképpen (10) ELI (1) elszegényedés (6) Erzsébet liget (1) eu (4) európai parlament (1) Fejlődés (1) fidelitas szeged (4) fidesz (41) financial times (1) fotók (1) gáz (2) goldenblokk (1) gorka (1) gyásznap (1) gyimesi lászló (8) gyógyszer (2) gyurcsány (9) haág zalán (10) hajrá magyarok polgári szövetség (2) helyi érték (2) hiller istván (1) honlapozó (10) höok (1) horty (4) horvátország (1) hűvös lászló (1) ic (1) ifjúsági kereszténydemokrata szövetség (6) ingatlanadó (1) integráció (3) iskolabezárás (12) ivcsek (56) jobb (28) jószai sándor (1) jövő (1) kalmár ferenc (4) kancellár (1) kdnp (8) kerékpáros (1) kereszt (2) kétfarkú (6) kisvasút (1) kiszervezés (1) kivonulás (4) kohári nándor (6) konferencia (1) könyv (4) kordon (5) kórház (37) környezetvédelem (1) környeztvédelem (6) közlekedés (16) kultúra (26) lakbér (1) lázár jános (1) lenyúlás (1) lévai anikó (2) liget (1) maros (1) mars tér (1) másképp (14) máv (4) mdf (3) média (36) megszorítás (25) mezőgazdaság (1) mikola (1) mszp (16) Munkahelyek (1) munkanélküliség (7) munkáspárt (1) napilap (1) navrasics (1) nemzeti fórum (1) nógrádi zoltán (4) oktatás (1) oláh jános (12) orbán (4) őújság (1) óvodabezárás (2) parkolás (1) parlament (1) pedagógus (1) piac (2) polgár esték (2) politika (74) privatizáció (16) programajánjó (58) puskás (1) rekord (1) románia erdély (1) sándor jános (1) schengen (1) schmidt (1) sorok (2) sorvezető (81) sport (5) stirlicz stirliczovics stirliczov (99) sumák privatizáció (8) szabó lászló (6) szavazás (1) szavazz (2) szdsz (11) Szeged (3) szeged (155) szegedi bulinegyed (1) szegedi paprika (1) szegedi x-ek (4) szegedi x ek (2) szegénység (1) szentgyörgyi pál (1) szerbia (3) szerelem (1) szolg közl. (7) sztrájk (5) tanárok (5) tarlós istván (2) tisza (3) tisza ártér (1) tisza szeged főutcája (1) tóth józsef (1) tudomány (6) tudtad? (69) ügy (97) ügyelet (1) újhelyi (6) ünnepek (21) urna (1) vajdaság (1) város (1) vendéglátás (4) Vérmedve (1) vizitdíj (7) web2.0 (1) zenta (1) zsidó (5)

Friss topikok

Sorvezető: 07.04.23.

2007.04.23. 08:51 stirlicz stirliczovics stirliczov

Közügy? Maszatolás!


avagy, Délmagyarország c. napilap veszi a fáradságot és tudósít, tájékoztat, megír: ezt-azt.


Mi van akkor, ha a város pályázatilag átadja egészségügyi intézményeit az egyetemnek, az meg továbbadja (kiprivatizálja) azokat? (Mindezt csak azért így kimódolva, mert ahhoz még gyávák, hogy csak úgy nyilvánosan a saját klientúrájuk érdekkörébe tolják az intézményrendszert. Pedig megtehetnék.) 
Bármennyire is megdöbbentő az, hogy Csongrád megye napilapja (szőnyeg alá söpörjön ilyen ügyeket) ne tudósítson olyan eseményről, mely közérdeklődésre tarthat számot, ennél is van a helyi közállapotainkra nézvést elkeserítőbb említenivalónk:
kép:
tegnap, critical mass volt Szeged városában, ahol a rendőrök azzal voltak elfoglalva, hogy 1 (azaz egy darab) magyar zászlóval kerekező egyént rábírjanak arra, hogy ne lobogtasson '! (Csak remélni tudom a szervezők kérték a karhatalmat erre, és nem a KRESZ-re hivatkozva látták el rendfenntartó feladatukat, merthogy az mégsincs rendjén, hogy egy magyar zászlóval kerekező egyén csak úgy, minden engedély nélkül... Ahogy ötödikes lányom, úgy én sem, és a menetben guruló mass azon szelete, mely előttem és mögöttem kígyózott, nem értette miért kell e köré ekkora felhajtás. Addig, volt viccelődés, kacérkodás, beszólás [:)] ezt követően valahogy oda lett a pajkosság. De az is lehet rosszul érzékelem a világ apró rezdüléseit, és nem veszem észre, hogy másnak az - ami kutyát nem zavart - micsoda megnyugvást, esetleg örömöt jelenthetett!)

Fidesz - (Szeged)

"Az igazi kérdés azonban az, hogy miért nem akarja Botka, hogy a szegedi önkormányzat továbbra is saját egészségügyi intézményeivel lássa el kötelező feladatait. Ez azért is érthetetlen, mivel a kórház vezetése az Egészségügyi és Szociális Bizottság ülésén úgy nyilatkozott, hogy az ágyszám csökkentés ellenére a kórház szakmailag megfelelő módon és veszteség nélkül önállóan képes ellátni a feladatait a jövőben is.
A szegedi egészségügy az egyik legfontosabb közügy. Megengedhetetlen tehát, hogy az érintett lakosság félrevezetésével, a szegedi egészségügyben dolgozók szakmai és érdekképviseleti szerveinek teljes kirekesztésével, zárt ülésen hozzanak róla döntést."

Critical Mass Szeged!
"Célunk, hogy idõvel elérjük azt a "kritikus tömeget" , amely már nem maradhat észrevétlen, és képes kellő nyomást gyakorolni a döntéshozókra. Szegeden is kezdődjön el végre a kerékpáros infrastruktúra teljes körű kiépítése, fejlesztése."

delmagyar.hu
"A Nagy Sándor által említett DARFT-pályázat általánosító szövege például Dovalovszki szerint alkalmas arra, hogy az elnyert pénzt másra, és ne kerékpárút-építésre használják föl. Emiatt levélben tiltakoznak a DARFT-nál. A titkár ugyanakkor örül annak, hogy a városvezetés legalább tárgyal velük – még ha javaslataiknak csupán egy részét is fogadják meg."
...
Papíron a szegedi közlekedéspolitikai koncepcióban is kerékpárbarátnak minősítik a várost, a szegedi bicikliutak állapota ezt azonban csak kevéssé támasztja alá."

delmagyar.hu
"– Ezért megérte eljönni! Végre az autósok álltak miattam, és nem én miattuk – szól oda barátjának egy fiú, rikító zöld színű „Jogokat nekünk is" feliratú pólóban. A szervezők a rendezvény záróakkordjaként ismét arra kérnek, emeljük magasba kétkerekűnket. Több száz bicikli mered a magasba, üdvrivalgások közepette."

delmagyar.hu
"A munkahelyek teremtésére szolgáló adó- és járulékcsökkentés továbbra is várat magára, a kormányzati tervek ezután is a bevételszerzés, és nem a kibontakozás irányába mutatnak. Ilyen körülmények között alagút végén látható fényről vizionálni egy baloldali párt élén olyan, mintha a II. Internacionálé annak idején az állam érdekében lebeszélte volna jogaikért folytatott harcukról a munkásokat."

OrientPress
"A szakma véleménye szerint a meggondolatlan, előkészítetlen integráció nem oldja meg az egészségügy problémáit, csupán egy szűk csoport anyagi érdekeit, a privatizációt szolgálja. A megjelentek közös állásfoglalása szerint a politikai és gazdasági döntéshozóknak a szakmával folytatott konzultációt követően kell átalakítania a szegedi egészségügyi ellátást, melynek egyetlen célja az ellátás biztonságának megőrzése és színvonalának emelés kell, hogy legyen."...
Botka László nem bujkálhat többé a szegedi egészségügyi szakma képviselői elől, ahogy tette ezt az elmúlt hónapokban – írja közleményében Dr. Oláh János, a szegedi Fidesz elnöke."

hvg.hu
"Továbbra is szárnyal a Fidesz: a kormányoldalnak április elejére szinte semmit sem sikerült lefaragnia az egy hónappal korábbi, minden eddiginél nagyobb hátrányából - derül ki a HVG-nek készült e havi Medián-elemzésből."

Műtéteket halasztanak a pénzhiány miatt

"Az OEP szóvivője hétfőn az MTI-nek úgy reagált, hogy az egészségbiztosító az extra finanszírozás keretében fizeti ki az egymillió forintos kezelési költséget a Szegedi Gyermekklinikának. Túri szerint viszont ez csak az ellenanyag ára, a gyerekek más gyógyszereket is kapnak.

Az intézmény szerinte minden hónapban ötvenmillió forintos veszteséget termel amiatt, hogy a korábbi keretet a felére csökkentették. Túri elmondta, hogy egy erős antibiotikum ára, ampullánként 6-7 ezer forint, és ezeket általában két hétig kell adni. Egy koraszülött ellátása csaknem kétmillió forintba kerül."

delmagyar.hu
"A Belvárosi mozi Zsigmond Vilmos termében ma este tartják az Újjászületés-gála a Pinceszínházért című játékonysági estet."

Szólj hozzá!

Címkék: közlekedés fidesz kórház szeged tudtad? ügy egészségügy stirlicz stirliczovics stirliczov programajánjó oláh jános privatizáció botka sorvezető környeztvédelem

A bejegyzés trackback címe:

https://szegedszeggel.blog.hu/api/trackback/id/tr4662242

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása