SzegedMA

Nincs megjeleníthető elem

DÉLMADÁR

Nincs megjeleníthető elem

SzegedIQm

Nincs megjeleníthető elem

SZEGEDszeggel

Szögezzük le! Szegezzuk neki a kérdést: mi van, miért van, hogyan lesz mindez? Itt Szegeden.

Licenc

Creative Commons Licenc

Címkék

áder (2) adó (1) aláírás gyűjtés (3) alkotmányjogász (1) árpád-sávos (12) árpád sávos (5) az egészség ügy (7) balogh lászló (2) becsey zsolt (9) bh0213 (4) blog (20) bodó imre (2) botka (26) bringaút (1) budapest (3) csillag börtön (1) csl (23) csongrád megye (2) csongrád megyei ifjúsági tagozat szegedi csoportja (3) csongrád megyei napilap (1) csúcson (1) dél alföld (9) dobrev (1) drágulás (22) e43 (1) egészségcentrum (7) egészségügy (46) egyetem (12) ekképpen (10) ELI (1) elszegényedés (6) Erzsébet liget (1) eu (4) európai parlament (1) Fejlődés (1) fidelitas szeged (4) fidesz (41) financial times (1) fotók (1) gáz (2) goldenblokk (1) gorka (1) gyásznap (1) gyimesi lászló (8) gyógyszer (2) gyurcsány (9) haág zalán (10) hajrá magyarok polgári szövetség (2) helyi érték (2) hiller istván (1) honlapozó (10) höok (1) horty (4) horvátország (1) hűvös lászló (1) ic (1) ifjúsági kereszténydemokrata szövetség (6) ingatlanadó (1) integráció (3) iskolabezárás (12) ivcsek (56) jobb (28) jószai sándor (1) jövő (1) kalmár ferenc (4) kancellár (1) kdnp (8) kerékpáros (1) kereszt (2) kétfarkú (6) kisvasút (1) kiszervezés (1) kivonulás (4) kohári nándor (6) konferencia (1) könyv (4) kordon (5) kórház (37) környezetvédelem (1) környeztvédelem (6) közlekedés (16) kultúra (26) lakbér (1) lázár jános (1) lenyúlás (1) lévai anikó (2) liget (1) maros (1) mars tér (1) másképp (14) máv (4) mdf (3) média (36) megszorítás (25) mezőgazdaság (1) mikola (1) mszp (16) Munkahelyek (1) munkanélküliség (7) munkáspárt (1) napilap (1) navrasics (1) nemzeti fórum (1) nógrádi zoltán (4) oktatás (1) oláh jános (12) orbán (4) őújság (1) óvodabezárás (2) parkolás (1) parlament (1) pedagógus (1) piac (2) polgár esték (2) politika (74) privatizáció (16) programajánjó (58) puskás (1) rekord (1) románia erdély (1) sándor jános (1) schengen (1) schmidt (1) sorok (2) sorvezető (81) sport (5) stirlicz stirliczovics stirliczov (99) sumák privatizáció (8) szabó lászló (6) szavazás (1) szavazz (2) szdsz (11) szeged (155) Szeged (3) szegedi bulinegyed (1) szegedi paprika (1) szegedi x-ek (4) szegedi x ek (2) szegénység (1) szentgyörgyi pál (1) szerbia (3) szerelem (1) szolg közl. (7) sztrájk (5) tanárok (5) tarlós istván (2) tisza (3) tisza ártér (1) tisza szeged főutcája (1) tóth józsef (1) tudomány (6) tudtad? (69) ügy (97) ügyelet (1) újhelyi (6) ünnepek (21) urna (1) vajdaság (1) város (1) vendéglátás (4) Vérmedve (1) vizitdíj (7) web2.0 (1) zenta (1) zsidó (5)

Friss topikok

Sorvezető: 07.04.25.

2007.04.25. 17:52 stirlicz stirliczovics stirliczov

Eszi, nem eszi, nem kap mást:

így van a Délmagyar velünk. Bizonyos dolgokat nem ír meg, egyes eseményekről lemarad. De mi ebbe nem szólhatunk bele, sajtószabadság van, meg nincs benne tulajdonrészünk. Még szerencse, hogy az interneten által léphetünk ezen az ósdi szemléleten.
Vannak ugyanis más hírforrások, melyeket itt alant szemlézünk "eseti" gyakorisággal.
Örömmel konstatáljuk továbbá, hogy a helyi Fidesz is felébredt Csipkerózsika álmából, ami a tájékoztatás eszközeinek szélesítését illeti. Végre elérhetővé tette magát a világhálón. Épp ideje volt: most hogy a Délmagyarország kussol a szegedi egészségügyi privatizációs  botrányról, végre valahára valahol a tiltakozás élére álló Fidesz is artikulálhatja  mondandóját valahol.

Kontraszt (videó)
Kontraszt - 2007.04.22.
„Megszegem a törvényt” Gyermekellátás, betegek, volumenkorlát. Ki fizeti a kezeléseket, ha egy kórház túllépi a kvótát? Valóban törvénybe ütköző, ha a klinika felveszi az új betegeket? Mi lesz azokkal, akik a volumenkorlát túllépése után érkeznek a kórházba? A stúdióban: Túri Sándor, a szegedi gyermekklinika igazgatója.

Blikk.hu - Rövid hírek
"Mindkét mérgezést szenvedett keceli gyermek jól van, várhatóan még a héten elhagyhatják a klinikát - közölte a Szegedi Gyermekklinika vezetője. Túri Sándor elmondta: már az öthónapos csecsemő sem igényel gyógyszereket és "rendesen" eszik; az ilyen esetekben szokásos kontrollra természetesen mindkét gyermeknek vissza kell majd jönnie."

delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok, apróhirdetés
"Szeged mindkét fekvőbeteg-ellátó intézményében csökkentek a finanszírozott szülészeti és nőgyógyászati ágyszámok. A kórházban és a klinikán is kisebb a havi ellátásra fordítható keret, az egészségbiztosító által fizetett kezelések száma. A szülések nem várhatnak, a nőgyógyászati betegeknek azonban fél évbe is telhet, mire sorra kerülnek."

delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok, apróhirdetés
"Az erőszakos helyzetek és a deviáns viselkedés kezelésére is adott néhány tippet az ombudsman a tanároknak. Mint mondta, a gyerekek közti verekedésnél akár erővel is szétválaszthatja a tanár a feleket, ha ezzel életet vagy testi épséget véd. Bár a gyerekek nem motozhatók, táskájukat, zsebüket kipakoltathatják, ha fegyvert, drogot sejtenek náluk. A mobilt is elvehetik a gyerektől, ha ezzel zavarja az órát, a végén azonban vissza kell adni."

delmagyar.hu
"A huszonötnél is több hozzászóló szülő többsége azt mondta el, miért nem örül a döntésnek. Közülük ketten, egy anya és egy apa kapott tapsot a többiektől: a magát cigány származásúnak mondó nő tiltakozott az újabb cigány gyerekek ide érkezése miatt, a férfi pedig kétségbe vonta, hogy valóra váltható-e az irodavezető és a helyi önkormányzati képviselő, Virág András által ismertetett integrált oktatás elve. Csak egyetlen anya, egy munkanélküli nő mondta ki hangosan: a cigány gyerek is ugyanolyan gyerek, mint bármelyik másik, ezért esélyt kellene adni neki arra, hogy beilleszkedjen, új mintákat tanuljon a többségtől – az iskolában."

VG.hu
"Az a probléma, hogy ez nem igaz, a játékokat Juhász Gyula javasolta, Hont Ferenc nem tartotta alkalmasnak az előadásokra a szegedi Dóm teret - mondta. Hiszen Hont átállt a vöröshadsereghez, része volt Balázs Béla ülözésében, és a kádári cenzúra része is volt. Egy elvakult sztálinista nem kerülhet a nemzet nagyjai közé 2007-ben."

STOP
Jáksó nosztalgiával emlékszik gyerekkora május elsejéire. Édesapjával ment ki a szegedi ligetbe, miközben édesanyja finomságokat sütött otthon.
"Minden évben apámmal ketten kimentünk, s virslit ettünk, meg körhintáztunk. Felvonulni is voltunk természetesen, lévén hogy apám vállalatigazgató volt. Hatalmas zászlókat cipeltem! Nagyon jó élményeim vannak a május elsejékről, ezért is vállaltam örömmel, hogy felakasztom Szeged szalagját.

Index

"Gyemeknapra költöznek be a Szegedi Vadaspark új lakói, egy jaguár pár. A fekete hímet Nyíregyházáról, a foltos nőstényt Németországból szállítják a Tisza-parti városba. A vadállatok számára 450 négyzetméteres kifutó és egy vízforgatós tó is épül, hogy még otthonosabban érezzék magukat."

b3ck.NET - blog » Botrány: A Disney bepereli a magyar kormányt?
Gregor Schultz - 2007. április 19. 01:06

"A The Walt Disney Company értetlenségének adott hangot, és azzal fenyegetőzik, hogy amennyiben a magyar kormány nem fizeti ki évekre visszamenőleg Kóka János arcának használatáért a jogdíjat, akkor perre viszik az ügyet. A konfliktus az elemzők szerint sokat árt a kormány amúgy is kétes külföldi megítélésének."

Szólj hozzá!

Címkék: média ünnepek fidesz kórház szeged tudtad? egészségügy stirlicz stirliczovics stirliczov privatizáció sorvezető iskolabezárás

A bejegyzés trackback címe:

https://szegedszeggel.blog.hu/api/trackback/id/tr7263482

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása