SzegedMA

Nincs megjeleníthető elem

DÉLMADÁR

Nincs megjeleníthető elem

SzegedIQm

Nincs megjeleníthető elem

SZEGEDszeggel

Szögezzük le! Szegezzuk neki a kérdést: mi van, miért van, hogyan lesz mindez? Itt Szegeden.

Licenc

Creative Commons Licenc

Címkék

áder (2) adó (1) aláírás gyűjtés (3) alkotmányjogász (1) árpád-sávos (12) árpád sávos (5) az egészség ügy (7) balogh lászló (2) becsey zsolt (9) bh0213 (4) blog (20) bodó imre (2) botka (26) bringaút (1) budapest (3) csillag börtön (1) csl (23) csongrád megye (2) csongrád megyei ifjúsági tagozat szegedi csoportja (3) csongrád megyei napilap (1) csúcson (1) dél alföld (9) dobrev (1) drágulás (22) e43 (1) egészségcentrum (7) egészségügy (46) egyetem (12) ekképpen (10) ELI (1) elszegényedés (6) Erzsébet liget (1) eu (4) európai parlament (1) Fejlődés (1) fidelitas szeged (4) fidesz (41) financial times (1) fotók (1) gáz (2) goldenblokk (1) gorka (1) gyásznap (1) gyimesi lászló (8) gyógyszer (2) gyurcsány (9) haág zalán (10) hajrá magyarok polgári szövetség (2) helyi érték (2) hiller istván (1) honlapozó (10) höok (1) horty (4) horvátország (1) hűvös lászló (1) ic (1) ifjúsági kereszténydemokrata szövetség (6) ingatlanadó (1) integráció (3) iskolabezárás (12) ivcsek (56) jobb (28) jószai sándor (1) jövő (1) kalmár ferenc (4) kancellár (1) kdnp (8) kerékpáros (1) kereszt (2) kétfarkú (6) kisvasút (1) kiszervezés (1) kivonulás (4) kohári nándor (6) konferencia (1) könyv (4) kordon (5) kórház (37) környezetvédelem (1) környeztvédelem (6) közlekedés (16) kultúra (26) lakbér (1) lázár jános (1) lenyúlás (1) lévai anikó (2) liget (1) maros (1) mars tér (1) másképp (14) máv (4) mdf (3) média (36) megszorítás (25) mezőgazdaság (1) mikola (1) mszp (16) Munkahelyek (1) munkanélküliség (7) munkáspárt (1) napilap (1) navrasics (1) nemzeti fórum (1) nógrádi zoltán (4) oktatás (1) oláh jános (12) orbán (4) őújság (1) óvodabezárás (2) parkolás (1) parlament (1) pedagógus (1) piac (2) polgár esték (2) politika (74) privatizáció (16) programajánjó (58) puskás (1) rekord (1) románia erdély (1) sándor jános (1) schengen (1) schmidt (1) sorok (2) sorvezető (81) sport (5) stirlicz stirliczovics stirliczov (99) sumák privatizáció (8) szabó lászló (6) szavazás (1) szavazz (2) szdsz (11) szeged (155) Szeged (3) szegedi bulinegyed (1) szegedi paprika (1) szegedi x-ek (4) szegedi x ek (2) szegénység (1) szentgyörgyi pál (1) szerbia (3) szerelem (1) szolg közl. (7) sztrájk (5) tanárok (5) tarlós istván (2) tisza (3) tisza ártér (1) tisza szeged főutcája (1) tóth józsef (1) tudomány (6) tudtad? (69) ügy (97) ügyelet (1) újhelyi (6) ünnepek (21) urna (1) vajdaság (1) város (1) vendéglátás (4) Vérmedve (1) vizitdíj (7) web2.0 (1) zenta (1) zsidó (5)

Friss topikok

Sorvezető 07.04.11

2007.04.11. 08:03 stirlicz stirliczovics stirliczov

Gratulálunk!



Semmi falrengető
. Legalábbis a helyi média híradásai szerint. Az valahogy kimaradt a tudósításokból - legalábbis nem kapott kellő publicitást - hogy pl. volt itt egy OTDK díjátadó, egyebek.
Ismerős meséli: fia 2. helyezést ért el adott témában, kapott is mindjárt állásajánlatot, párat (Debrecenben tanszéket ajánlottak, de invitálták Újzéladra is, folytatná ott kutatásait). A díjátadón a rektor azzal mentette ki magát, nem jött le Pestről az anyag, így nem kap most mindenki diplomát kézbe, majd postán kapja utólag, aki. (Utánvéttel?) A lényeg Dr. Szabó Gábor élt az alkalommal és ecsetelte az Universitás sanyarú anyagi helyzetét. Meg panaszkodott, hogy a lám a sajtó is hanyagolja az ilyen rendezvényeket.
Hát itt tartunk. A rektor, aki kitűnő sajtókapcsolatokkal rendelkezik nem tudja elintézni, hogy a tudóspalánták egy napra olyan publicitást, sztárolást kapjanak mint Bódi Guszti, ha szellent egyet. Az egyetemen nem tudják fizetni az esedékes szociális támogatásokat sem. És akkor ez az intézmény akarja átvenni (megoldani?) a szegedi egészségügy mai helyzetét. Az egyik problémahalmazt integráljuk a másikba. Gratulálunk!
Szép kilátások, mondhatom.

[media.blogter.hu]
"Többféle rangsor alapján döntheti el mindenki, hogy melyek a legjobb magyar egyetemek. A Szegedi Tudományegyetem rendre a legjobbak közt szerepel. De vajon így lenne-e ez akkor is, ha a hallgatóknak járó juttatások kifizetését vizsgálnánk? Egy egyetem, ahol áprilisban sem esedékes a márciusi februári szociális támogatás. Előre tervezhetőség, hallgass a neved...
Az egyetemet korábban már hátrasorolták olyan rangsorokban, ahol a publikációs listákat mérték. Volna. Nem voltak ugyanis elérhetőek elektronikus úton. 2007 áprilisában ez a Szegedi Tudományegyetem. Válaszd a tudást! - mást úgysem kapsz."

delmagyar.hu
"Hat ingatlan tizenhat tulajdonosával kell megegyeznie nyár végéig a városnak az újszegedi Gyimesi utcában ahhoz, hogy út épülhessen a Temesvári körúttól a kendergyár egykori területén tervezett óriás-bevásárlóközpontig. Információink szerint a lakóépületek vásárlására összesen 350 millió forintot ad a beruházó az önkormányzatnak. A Gyimesi utcai társasház lakói elhatározták: harmincmillió alatt nem mennek ki a lakásukból...
Szabó László fideszes újszegedi önkormányzati képviselő szerint ha a körút ívét folytatva épülne meg az út, nem lenne szükség kisajátításra és a magántulajdonú épületek elbontására. Szerinte kisajátítás csak közérdekből történhet, az út megépítése azonban szerinte elsősorban a befektető magánérdeke."

Dél-Újszeged

Dél-Újszeged fejlesztési terve

delmagyar.hu
"Mint korábban megírtuk, a szegedi egyetemi klinikáknak csökkenő finanszírozásuk mellett áprilistól a korábbinál jóval több beteget kell ellátniuk. Emiatt számos szakellátásban a tervezhetőnek, halaszthatónak ítélt eseteket kénytelenek várólistára tenni. Mikó Tivadar, az orvoscentrum elnöke szerint a legkritikusabbnak jelenleg a fül-orr-gégészeti onkológiai ellátás tűnik, mert a Dél-Alföld teljes szükségletét a szegedi szakklinikának kell megoldania."

Hírszerző
Fegyveres rablókat fogtak el Szegeden

delmagyar.hu
Canossa-járás a receptekért

delmagyar.hu
Két kórház közt, a mentőben halt meg a beteg 

delmagyar.hu
"Lázár János, Vásárhely polgármestere szerint ez a beteg volt a kormány egészségügyi reformjának első áldozata. A város első embere is megerősítette, hogy az egészségügyi szakvélemények alapján a beteg életben maradhatottt volna, ha nem kell további gyógykezelésre a 25 kilométerre levő Szentesre irányítani...
Dr. Simon Mariann megyei mentő főorvos arra a kérdésre, hogy miért Vásárhelyre indultak a mentők a mindszenti beteggel, és nem Szentesre, ahova az új ellátási körzet szerint tartozna, a főorvosnő a következőt válaszolta: „Életveszély vagy sürgős ellátási igény esetén a beteget a legközelebbi kórházba kell szállítani, ahol a jogszabály szerint a beosztási rendtől függetlenül el kell látni...
Ha a vásárhelyi kórházban maradhat, akkor esélye lett volna, hogy életben marad – foglalta össze a történteket Kallai Árpád. Az Erzsébet kórház főigazgatója nem tudta megmondani, hogy a mentők miért Vásárhelyre, miért nem a mindszenti betegeket fogadó szentesi kórházba vitték a férfit...
Kozma József országgyűlési képviselő, a megyei közgyűlés MSZP-SZDSZ frakciójának vezetője szerint a mindszenti férfi halála egy ember tragédiája, amire egy politikus azonnal „rárepült". Ha Lázár valóban segíteni akar egy betegnek, vagy az egész magyar egészségügynek, akkor azt ne botrány kavarásával tegye – mondta. Az eset minden részletének ismerete nélkül ehhez annyit tett még hozzá Kozma József, hogy kívülállóként nem tehet mást, mint bízik az orvosok felelős döntésében."

delmagyar.hu
Száz éve született a Szegedről indult, és fametszeteivel világhírnevet szerzett Buday György grafikusművész, akinek munkáiból két kiállítás is nyílt a városban.

Horthy Miklós Társaság

Szeretettel meghívjuk Önt és barátait koncertünkre 2007. április 15-én (vasárnap) 16.30 órára az újszegedi Szent Erzsébet-templomba (Torontál tér).

             Fellép:

                 Pitti Katalin

                       Gyimesi Kálmán

                   Liszt-díjas operaénekesek

               Orgonán kísér: Dóbisz Áron

A hangversenyt megnyitja:

vitéz Kocsis Sándor, a Horthy Miklós Társaság alelnöke

A koncert jegyárbevételét vitéz Nagybányai Horthy Miklós szegedi szobrának felállítására fordítjuk. Az 1000 forintos jegyek megvásárolhatók a helyszínen 16 órától (a készlet erejéig!) illetve elővételben Rózsavölgyi Józsefnél a 20/43-10-558-as telefonszámon.

Jó szórakozást kíván:

Csodaszarvas Polgári Kör, Szeged-Szőreg

Szólj hozzá!

Címkék: média tudomány kórház egyetem szeged gyógyszer szabó lászló megszorítás ügy egészségügy stirlicz stirliczovics stirliczov programajánjó privatizáció horty sorvezető

A bejegyzés trackback címe:

https://szegedszeggel.blog.hu/api/trackback/id/tr5357142

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása