SzegedMA

Nincs megjeleníthető elem

DÉLMADÁR

Nincs megjeleníthető elem

SzegedIQm

Nincs megjeleníthető elem

SZEGEDszeggel

Szögezzük le! Szegezzuk neki a kérdést: mi van, miért van, hogyan lesz mindez? Itt Szegeden.

Licenc

Creative Commons Licenc

Címkék

áder (2) adó (1) aláírás gyűjtés (3) alkotmányjogász (1) árpád-sávos (12) árpád sávos (5) az egészség ügy (7) balogh lászló (2) becsey zsolt (9) bh0213 (4) blog (20) bodó imre (2) botka (26) bringaút (1) budapest (3) csillag börtön (1) csl (23) csongrád megye (2) csongrád megyei ifjúsági tagozat szegedi csoportja (3) csongrád megyei napilap (1) csúcson (1) dél alföld (9) dobrev (1) drágulás (22) e43 (1) egészségcentrum (7) egészségügy (46) egyetem (12) ekképpen (10) ELI (1) elszegényedés (6) Erzsébet liget (1) eu (4) európai parlament (1) Fejlődés (1) fidelitas szeged (4) fidesz (41) financial times (1) fotók (1) gáz (2) goldenblokk (1) gorka (1) gyásznap (1) gyimesi lászló (8) gyógyszer (2) gyurcsány (9) haág zalán (10) hajrá magyarok polgári szövetség (2) helyi érték (2) hiller istván (1) honlapozó (10) höok (1) horty (4) horvátország (1) hűvös lászló (1) ic (1) ifjúsági kereszténydemokrata szövetség (6) ingatlanadó (1) integráció (3) iskolabezárás (12) ivcsek (56) jobb (28) jószai sándor (1) jövő (1) kalmár ferenc (4) kancellár (1) kdnp (8) kerékpáros (1) kereszt (2) kétfarkú (6) kisvasút (1) kiszervezés (1) kivonulás (4) kohári nándor (6) konferencia (1) könyv (4) kordon (5) kórház (37) környezetvédelem (1) környeztvédelem (6) közlekedés (16) kultúra (26) lakbér (1) lázár jános (1) lenyúlás (1) lévai anikó (2) liget (1) maros (1) mars tér (1) másképp (14) máv (4) mdf (3) média (36) megszorítás (25) mezőgazdaság (1) mikola (1) mszp (16) Munkahelyek (1) munkanélküliség (7) munkáspárt (1) napilap (1) navrasics (1) nemzeti fórum (1) nógrádi zoltán (4) oktatás (1) oláh jános (12) orbán (4) őújság (1) óvodabezárás (2) parkolás (1) parlament (1) pedagógus (1) piac (2) polgár esték (2) politika (74) privatizáció (16) programajánjó (58) puskás (1) rekord (1) románia erdély (1) sándor jános (1) schengen (1) schmidt (1) sorok (2) sorvezető (81) sport (5) stirlicz stirliczovics stirliczov (99) sumák privatizáció (8) szabó lászló (6) szavazás (1) szavazz (2) szdsz (11) szeged (155) Szeged (3) szegedi bulinegyed (1) szegedi paprika (1) szegedi x-ek (4) szegedi x ek (2) szegénység (1) szentgyörgyi pál (1) szerbia (3) szerelem (1) szolg közl. (7) sztrájk (5) tanárok (5) tarlós istván (2) tisza (3) tisza ártér (1) tisza szeged főutcája (1) tóth józsef (1) tudomány (6) tudtad? (69) ügy (97) ügyelet (1) újhelyi (6) ünnepek (21) urna (1) vajdaság (1) város (1) vendéglátás (4) Vérmedve (1) vizitdíj (7) web2.0 (1) zenta (1) zsidó (5)

Friss topikok

A buddhista náci és más szegedi történetek

2007.03.09. 08:46 stirlicz stirliczovics stirliczov

Vannak itt Szegeden olyan fiatalok (20-an, harmincan), akik nem átállanak, pl. szerdánként este 7-től a kormány ellen tüntetni. Van két Árpád-sávos (és ha jól számoltam) két-három nemzetiszín zászlajuk, van egy megafonjuk. Ugyanők, még a forgalomlassító (félpályás) útlezárásokon is fellelhetők. Van közöttük valaki, aki a szegedtüntet és kitart blogot írja.
Ez a (kicsi de erős) kemény mag, olyan veszélyes a köztársaságra nézvést, hogy többjüknél házkutatást kellett tartani fegyver után szaglászva, számítógépet lefoglalva.
A tizenórás kihallgatások Budapesten zajlottak, a "tanúként" megidézetteknek (többek között) be kellett számolniuk iwiw-es kapcsolati hallójukról... (részletek itt). És persze ezen személyek némiképpen átfedésbe kerültek a zsidózó-verőlegények ügyben is (bár szerintük minden másképp volt, épp hogy beléjük kötöttek a kései órán turulfesztiválról haza jövet).
Szóval veszélyesek ezek a szegedi jobbos fiatalok. Szervezkednek, tiltakoznak, iwiweznek, blogot írnak, van véleményük...

Nyilvánvaló: aki nem lép egyszerre nem kap rétest estére!

„A március 15-ével kapcsolatos kérdésekre nem áll módunkban választ adni, mivel már az is minősített adat, hogy egyáltalán vannak-e ilyen információk” – írta válaszként lapunknak a kormányszóvivői iroda munkatársa."
hvg.hu

"A 13. havi nyugdíj részösszege megegyezik a márciusi nyugdíj felével. A Magyar Posta Zrt. a fővárosban és a kiemelt városokban március 7-én, egyéb településeken pedig március 12-én kezdi meg az ellátások postai úton történő kifizetését – tartalmazza a főigazgatóság közleménye."
delmagyar.hu

"A rendőrség kihallgatott öt szegedi egyetemistát. A diákoknál a múlt héten csütörtökön, pénteken, szombaton és vasárnap házkutatást tartottak."
delmagyar.hu

"Az eddigi információk alapján annyi elmondható, hogy az inzultáló csoport több tagja is konfliktust kerülő magatartást tanúsított. A rendőrség folytatja az adatgyűjtést és folyamatban van a tanúkutatás. Hogy pontosan mi és hogyan történhetett, és az milyen körülmények között, arra az eljárás későbbi szakaszában lehet választ adni."
Hírszerző

"A minap a Turulfesztivál-nak elnevezett rendezvényről jött 4 társunk a városban sétált. Egyikükbe belekötött egy fiatal. A kötekedő szintén nem volt egyedül. Többedmagával valami olyasmiket vetettek oda, hogy: "Rohadt nácik, legszívesebben leh...znám a jelvényeiteket" (a fiatalokon árpádsávos kitűző és nagymagyarországot ábrázoló jelvény volt). A többi fiatal persze erre felkapta a fejét rögtön. Egyikük utalt arra, hogy hogyan lehetne ő náci hiszen buddhista. A szó szót követett és a kötözködés tetlegességig fajult. Az már csak olaj volt a tűzre, hogy az egyik nemzeti értékrendet valló fiatal nyakából kiszakították a nyakláncát. A dologból verekedés lett."
Szeged tüntet és kitart

"Az alkohol hatására támadt négy egyetemistára egy tízfős csoport a hétvégén Szegeden, véli a rendőrség. A támadók ugyan zsidóztak is, de még az áldozatok szerint is ez inkább csak kötekedés volt."
Index

"A Szegedi Rendőrkapitányság nyomozói megtalálták az egyik verekedő fiatalt, aki múlt szombaton keveredett összetűzésbe egyetemistákkal Szegeden; az eddigi adatok szerint nem faji vagy politikai nézetkülönbség okozhatta a vitát - közölte a rendőrség."
hvg.hu

"A Magyar Helsinki Bizottság alapító elnöke szerint különösön veszélyes, hogy a rendőrség és a titkosszolgálatok irányítása gyakorlatilag egy kézben, Szilvásy György miniszter kezében van."
hvg.hu

Szombaton útlezárás a 47-esen

Helyszín: 47-es út (Vásárhelyi út)

 időtartam: 9.00-14.00

Szeged tüntet és kitart

5 komment

Címkék: blog politika ünnepek közlekedés szeged zsidó jobb tudtad? ügy stirlicz stirliczovics stirliczov programajánjó árpád-sávos ekképpen

A bejegyzés trackback címe:

https://szegedszeggel.blog.hu/api/trackback/id/tr9244560

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

piszkafa · http://vurstli.blogspot.com/ 2007.03.09. 12:00:00

Én csak azt nem tudom, hogy aki egy másik embert "lenácizik", az tisztában van é vele, hogy tulajdonképpen mit is beszél?!
A nácik az egykori NSDAP tagjai voltak Németországban. Vagy valamiről lemaradtam. A náci ideológia meg olyan, mint a többi ideológia. Van jó és rossz oldala. Adassék meg a lehetőség mindenkinek, hogy eldöntse, milyen ideológiát választ s abból a jót vagy a rosszat helyezi előtérbe.

mavo · http://polmavo.blog.hu 2007.03.09. 13:18:42

„A náci ideológia meg olyan, mint a többi ideológia. Van jó és rossz oldala.”

Kérdés: mi a jó oldala?

piszkafa · http://vurstli.blogspot.com/ 2007.03.09. 16:47:34

mavo 2007.03.09. 13:18:42
Nos ezt azon országok lakóítól kérdezd, ahol nem szégyen a nemzeti sajátosságokat hangoztatni. A "náci" kifejezés -tudtommal- a nacionalista szóból származtatható és a nacionalizmussal nincs is semmi baj. Épp az a nagy hiba, hogy az értelmét a cionizmussal keverik. Nem ártana néha lexikonban megnézni egy-egy szó pontos jelentését a viták elkerülése végett.
Gandhi is nacionalista volt, pölö.

piszkafa · http://vurstli.blogspot.com/ 2007.03.09. 18:48:18

Na erről beszéltem. A nacionalizmus NEM egyenlő a nácizmussal. Büszke vagyok a magyarságomra, ahogy egy amerikai büszke arra, hogy ő amerikai, egy német büszke arra, hogy ő német, egy izraeli büszke arra, hogy izraeli. Most mi ezzel a baj. Ez a "jaj csak ne hangoztassuk, hogy magyarok vagyunk" még a cocilizmusban keletkezett. Túl kelle már lépni ezen és elfogadni, hogy igen, mi magyarok vagyunk és legyünk erre büszkék. Nincsen ebben semmi fasiszta, vagy neonáci mellékzönge, csak az zöngésít, aki lusta ahhoz, hogy utánajárjon és megértse.

stirlicz stirliczovics stirliczov 2007.03.09. 19:17:37

Szeged, 2007.03.09: este 7-kor
Stirlicz tudta, hogy nincs hozzáfűznivalója.
Lement fejet szellőztetni: A Tisza sodrását nézte elmélyülten...
süti beállítások módosítása