SzegedMA

Nincs megjeleníthető elem

DÉLMADÁR

Nincs megjeleníthető elem

SzegedIQm

Nincs megjeleníthető elem

SZEGEDszeggel

Szögezzük le! Szegezzuk neki a kérdést: mi van, miért van, hogyan lesz mindez? Itt Szegeden.

Licenc

Creative Commons Licenc

Címkék

áder (2) adó (1) aláírás gyűjtés (3) alkotmányjogász (1) árpád-sávos (12) árpád sávos (5) az egészség ügy (7) balogh lászló (2) becsey zsolt (9) bh0213 (4) blog (20) bodó imre (2) botka (26) bringaút (1) budapest (3) csillag börtön (1) csl (23) csongrád megye (2) csongrád megyei ifjúsági tagozat szegedi csoportja (3) csongrád megyei napilap (1) csúcson (1) dél alföld (9) dobrev (1) drágulás (22) e43 (1) egészségcentrum (7) egészségügy (46) egyetem (12) ekképpen (10) ELI (1) elszegényedés (6) Erzsébet liget (1) eu (4) európai parlament (1) Fejlődés (1) fidelitas szeged (4) fidesz (41) financial times (1) fotók (1) gáz (2) goldenblokk (1) gorka (1) gyásznap (1) gyimesi lászló (8) gyógyszer (2) gyurcsány (9) haág zalán (10) hajrá magyarok polgári szövetség (2) helyi érték (2) hiller istván (1) honlapozó (10) höok (1) horty (4) horvátország (1) hűvös lászló (1) ic (1) ifjúsági kereszténydemokrata szövetség (6) ingatlanadó (1) integráció (3) iskolabezárás (12) ivcsek (56) jobb (28) jószai sándor (1) jövő (1) kalmár ferenc (4) kancellár (1) kdnp (8) kerékpáros (1) kereszt (2) kétfarkú (6) kisvasút (1) kiszervezés (1) kivonulás (4) kohári nándor (6) konferencia (1) könyv (4) kordon (5) kórház (37) környezetvédelem (1) környeztvédelem (6) közlekedés (16) kultúra (26) lakbér (1) lázár jános (1) lenyúlás (1) lévai anikó (2) liget (1) maros (1) mars tér (1) másképp (14) máv (4) mdf (3) média (36) megszorítás (25) mezőgazdaság (1) mikola (1) mszp (16) Munkahelyek (1) munkanélküliség (7) munkáspárt (1) napilap (1) navrasics (1) nemzeti fórum (1) nógrádi zoltán (4) oktatás (1) oláh jános (12) orbán (4) őújság (1) óvodabezárás (2) parkolás (1) parlament (1) pedagógus (1) piac (2) polgár esték (2) politika (74) privatizáció (16) programajánjó (58) puskás (1) rekord (1) románia erdély (1) sándor jános (1) schengen (1) schmidt (1) sorok (2) sorvezető (81) sport (5) stirlicz stirliczovics stirliczov (99) sumák privatizáció (8) szabó lászló (6) szavazás (1) szavazz (2) szdsz (11) szeged (155) Szeged (3) szegedi bulinegyed (1) szegedi paprika (1) szegedi x-ek (4) szegedi x ek (2) szegénység (1) szentgyörgyi pál (1) szerbia (3) szerelem (1) szolg közl. (7) sztrájk (5) tanárok (5) tarlós istván (2) tisza (3) tisza ártér (1) tisza szeged főutcája (1) tóth józsef (1) tudomány (6) tudtad? (69) ügy (97) ügyelet (1) újhelyi (6) ünnepek (21) urna (1) vajdaság (1) város (1) vendéglátás (4) Vérmedve (1) vizitdíj (7) web2.0 (1) zenta (1) zsidó (5)

Friss topikok

Törékeny többség Budapesten

2006.12.16. 09:19 csl

December 15-én Szegedre látogatott Tarlós István. A Hajrá Magyarok Polgári Szövetség által szervezett Polgári Esték ötödik szezonjának záróestjén mintegy 150-200 érdeklődő hallgatta végig a beszélgetést. Tarlós Istvánnal Sándor János és Dr. Gyimesi László beszélgetett.

Tarlós István, saját szavai szerint "önjáró politikus". Sokszor szemére is vettették függetlenségét, de ez - ahogy mondja - nem elvektől és értékektől való függetlenséget jelent, az legfeljebb az ultraliberális politikusok sajátja és az nem más, mint nihilizmus és csak arra jó, hogy gondolkodás nélküli, könnyen irányítható tömeget neveljen. Az ország legnagyobb gondjának éppen ezért nem is a gazdasági gondokat látja - bár azok is jelentősek - hanem az értékek hiányát. Ma már a fiatalok egyre nagyobb része nem szerzi meg a megfelelő műveltséget, így az ellenzéknek az is feladata, hogy értéket sugározzon és ellensúlyozza a mai tendenciákat.

Rettenetesen összekeverednek a dolgok, a baloldalinak mondott kormány jobboldali politikát folytat, a jobboldalinak mondott ellenzék baloldali politikát. A nagy probléma, hogy a polgári oldal nem folytat hatékony kommunikációt, míg a baloldal nagyon hatékony kommunikációt folytat.



A polgári oldal nem figyel arra, hogy a kötekedni akaró médiaszegmens, minden lehetséges alkalmat megragad, és beleköt mindenbe, amibe csak lehet. Ezen felül a pogári oldal nem fogalmaz közérthetően, túl komplikált a legjobban megfogható réteg számára, amit mond. Orbán Viktor ugyan megtalálja a hangot, de őt rendszerint "talán éppen ezért" a sátán ruhájába öltöztetik.

Az alpolgármester-választással kapcsolatos súrlódások okán megjegyezte, hogy ez az egész abból fakad, hogy Demszky nem szereti azokat, akik megszorítják őt a választáson. Gy. Németh Erzsébet, mint ismeretes, megszórította őt, ezért megsértődött. Mint ahogy rám is megsértődött, bár a kerületi polgármestereket amúgy sem szereti túlzott mértékben. Ma már nem tudok olyat mondani, amin ne sértődne meg.

Mint elmondta, ő azon kevesek közé tartozik, aki elolvasta Demszky, Egy liberális városkísérlet című művét, bár nem volt egy nagy élmény. Marxhoz hasonló a mű logikája, ugyanis annyiszor utal benne saját magára vissza, hogy az a bizonyítás hamis látszatát kelti. Egy dologban azonban igaza van, Mindenképpen el kell döntenünk, hogy milyen értékrendet képviselünk. És ezt nem szabad sohasem elfelejtenünk!

Nagyon törékenynek tartja az 1 fős többségét Demszkynek, aki valószínűleg felülbecsüli ezt a többségét, mert különben nem sértette volna meg az MSZP-seket, azzal, hogy nem fogadja el Gy. Németh Erzsébetet. Így emberes feladat lesz - ha nem lehetetlen - tartani a többséget. Jelen pillanatban még - tette hozzá - Gyurcsány és Kóka "védi" ezt a többséget. Szinte kitapintható a feszültség, ahogy fogcsikorogtatva szavaznak meg olyan intézkedéseket, amelyeket maguktól nem tennének meg, ha nem kapnának direkt utasításokat. Az egy fős többség azonban nem is olyan szűk, mint amilyennek látszik, mert az MDF 3 fős frakciója értékrend nélküli haszonélvező politikát folytat.

Az MDF az általa megbízott céggel csinálja a maga bátorságmerítő közvéleménykutatásait, majd erre hivatkozva értéknélküli haszonélvező politikát folytat.


A 4-es metróval kapcsolatban elmondta, hogy ő metróépítésből írta a szakdolgozatát 1973-ban, így van némi rálátása a témára. Állítása szerint elég sok szánalmas marhaságot hallott már erről a témáról. A legfontosabb ezek közül, hogy Orbán Viktor miatt nem épült meg! Mikor ígérték meg először? 1991-ben! Mit ígértek mikorra lesz kész? 1996-ra! Arról nem is beszélve, hogy már négy és fél éve nem Orbán Viktor van kormányon és mégsem épült egyetlenegy centiméter sem! Még a fúrófej sincs itt, csak a vágóél. A teljes fúrófej legkorábban januárban lehet itt!

Amikor a Káposztásmegyeriek reklamálták Demszkynél régi adósságát, a 3-as metró meghosszabítását, Demszky csak annyit mondott, minek reklamálni, itt megy el a HÉV. Mire csak az a válasz érkezett, hogy Polgármester Úr, ez Káposztásmegye, nem Békásmegyer!


A Combino-ügy valójában egy szomorú történet, habár - tette hozzá - sokszor elhumorizált vele. Problémának tartja, hogy egy teszteletlen prototípust próbáltak ki, mindenféle műszaki vizsgálat nélkül. 17 vezetékszakadás kellett ahhoz, hogy egyáltalán megvizsgálják a rendszert. Minden eszetlenül folyt, minden műszaki logikát megkerülve. Ma már járnak, nem csúnyák és kényelmesek, bár nincs rajtuk légkondicionáló. Ez volt az egyetlen ügy, ahol Katona Kálmán kritikával merte illetni Demszkyt, csak azt felejtette el, hogy ő is megszavazta! Márpedig elég sok pénzbe került ez Budapestenek, csak hogy egy példát említsek, másfél Acquincumi hidat lehetett volna belőle felépíteni.

A kormánynegyeddel kapcsolatos kérdésre elmondta Tarlós István, hogy nem találja túl szerencsésnek, hogy a kormány ezekben a megszórításokkal terhes időszakban, ilyen magas prioritást ad egy ilyen nagy építkezésnek. Két komoly problémát is lát a területtel, bár tény, hogy a szóba jöhető telkek közül valóban a Nyugati Pályaudvar melletti a legalkalmasabb, de hiányolja, hogy nem végeztek el forgalomtechnikai hatástanulmányokat, azaz nem tudni, milyen hatással lehet majd a forgalomra az új negyed. Nem tisztázott az sem szerinte, hogy a majdan régivé váló kormányzati épületeknek mi lesz a sorsa, ki, mennyiért fogja azokat megvenni.

A rendezvény végén Tarlós István mindenkinek Békés és Nyugalmas karácsonyi ünnepeket valamint Boldog Új évet kívánva köszönt el a hallgatóságtól!



A Megyeháza épülete a Nagy Imre szoborral.


A megyeháza díszterme.
A pulpituson, Sándor János, Tarlós István és Dr. Gyimesi László.


Polgári Esték szeged.


Mintegy 150-200 fő hallgatta végig a beszélgetést.


A Polgári Estéket a Hajrá Magyarok Polgári Szövetség,
 szegedi polgári kör szervezi.


Az est állandó moderátora Sándor János Művész Úr.


Dr. Gyimesi László


Tarlós István


Sándor János


Közelgő Ünnepek.

Szólj hozzá!

Címkék: tarlós istván csl hajrá magyarok polgári szövetség gyimesi lászló polgár esték sándor jános

A bejegyzés trackback címe:

https://szegedszeggel.blog.hu/api/trackback/id/tr6522836

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása