SzegedMA

Nincs megjeleníthető elem

DÉLMADÁR

Nincs megjeleníthető elem

SzegedIQm

Nincs megjeleníthető elem

SZEGEDszeggel

Szögezzük le! Szegezzuk neki a kérdést: mi van, miért van, hogyan lesz mindez? Itt Szegeden.

Licenc

Creative Commons Licenc

Címkék

áder (2) adó (1) aláírás gyűjtés (3) alkotmányjogász (1) árpád-sávos (12) árpád sávos (5) az egészség ügy (7) balogh lászló (2) becsey zsolt (9) bh0213 (4) blog (20) bodó imre (2) botka (26) bringaút (1) budapest (3) csillag börtön (1) csl (23) csongrád megye (2) csongrád megyei ifjúsági tagozat szegedi csoportja (3) csongrád megyei napilap (1) csúcson (1) dél alföld (9) dobrev (1) drágulás (22) e43 (1) egészségcentrum (7) egészségügy (46) egyetem (12) ekképpen (10) ELI (1) elszegényedés (6) Erzsébet liget (1) eu (4) európai parlament (1) Fejlődés (1) fidelitas szeged (4) fidesz (41) financial times (1) fotók (1) gáz (2) goldenblokk (1) gorka (1) gyásznap (1) gyimesi lászló (8) gyógyszer (2) gyurcsány (9) haág zalán (10) hajrá magyarok polgári szövetség (2) helyi érték (2) hiller istván (1) honlapozó (10) höok (1) horty (4) horvátország (1) hűvös lászló (1) ic (1) ifjúsági kereszténydemokrata szövetség (6) ingatlanadó (1) integráció (3) iskolabezárás (12) ivcsek (56) jobb (28) jószai sándor (1) jövő (1) kalmár ferenc (4) kancellár (1) kdnp (8) kerékpáros (1) kereszt (2) kétfarkú (6) kisvasút (1) kiszervezés (1) kivonulás (4) kohári nándor (6) konferencia (1) könyv (4) kordon (5) kórház (37) környezetvédelem (1) környeztvédelem (6) közlekedés (16) kultúra (26) lakbér (1) lázár jános (1) lenyúlás (1) lévai anikó (2) liget (1) maros (1) mars tér (1) másképp (14) máv (4) mdf (3) média (36) megszorítás (25) mezőgazdaság (1) mikola (1) mszp (16) Munkahelyek (1) munkanélküliség (7) munkáspárt (1) napilap (1) navrasics (1) nemzeti fórum (1) nógrádi zoltán (4) oktatás (1) oláh jános (12) orbán (4) őújság (1) óvodabezárás (2) parkolás (1) parlament (1) pedagógus (1) piac (2) polgár esték (2) politika (74) privatizáció (16) programajánjó (58) puskás (1) rekord (1) románia erdély (1) sándor jános (1) schengen (1) schmidt (1) sorok (2) sorvezető (81) sport (5) stirlicz stirliczovics stirliczov (99) sumák privatizáció (8) szabó lászló (6) szavazás (1) szavazz (2) szdsz (11) Szeged (3) szeged (155) szegedi bulinegyed (1) szegedi paprika (1) szegedi x-ek (4) szegedi x ek (2) szegénység (1) szentgyörgyi pál (1) szerbia (3) szerelem (1) szolg közl. (7) sztrájk (5) tanárok (5) tarlós istván (2) tisza (3) tisza ártér (1) tisza szeged főutcája (1) tóth józsef (1) tudomány (6) tudtad? (69) ügy (97) ügyelet (1) újhelyi (6) ünnepek (21) urna (1) vajdaság (1) város (1) vendéglátás (4) Vérmedve (1) vizitdíj (7) web2.0 (1) zenta (1) zsidó (5)

Friss topikok

Sorvezető: 07.06.05.

2007.06.05. 11:00 stirlicz stirliczovics stirliczov

"Szomorú az idő, nem akar változni..."


Egy éve ilyenkor készítettem e képeket a trianoni megemlékezés másnapján. Tegnap is ugyanilyen, borongós volt az idő... Mondhatni, minden maradt a régiben, ha csak nem számoljuk, hogy a Fidesz és a KDNP kezdeményezte nemzeti emléknap felvetése nem ütötte ki az Országházban a szocialistáknál a biztosítékot. Ezzel szemben közölték, ha lesz is ilyen az ne essen június 4-re, mert "sértheti ez mások érzékenységét!" (A lényeg, hogy a miénket bármikor, bárkinek, mert mi úgyse az övéket!) Ekkora baromságot!

delmagyar.hu
Megemlékezések
"Mintegy 80-100 résztvevője volt a szegedi Fidelitas által szervezett tegnapi Trianon-megemlékezésnek az Aradi vértanúk terén. A 87. évforduló kapcsán Tóth József, a Fidelitas városi elnöke közölte: „a kormány minket nem képvisel, a határon túliakat semmibe veszi". Haág Zalán önkormányzati képviselő Horthy Miklósról beszélt: „Üzenjük Botka Lászlónak, lesz még Horthy Miklósnak szobra Szegeden" – mondta. Gyimesi László, a Fidesz ifjúsági tagozatának megyei elnöke úgy fogalmazott: „ha Trianon után sikerült talpra állni, akkor Gyurcsány Ferenc után is képesek leszünk rá". Este 6-kor a Jobbik is megemlékezést tartott ugyanezen a téren. Vona Gábor, a szervezet elnöke elmondta: „a trianoni sokkból megkezdődött a felébredés, hiszen 1945 óta nem volt annyi megemlékezés országszerte, mint idén". 

delmagyar.hu
"Bár több tucat szegedi utca is őrzi Trianon emlékét, az itt élő emberek nem a békediktátum miatt Magyarországra menekülők leszármazottai. Legalábbis ez derült ki kérdezősködésünk során tegnap, Trianon 87. évfordulóján."

STOP
"Népi kezdeményezést indít a szegedi Fidesz annak érdekében, hogy az önkormányzat továbbra is önmaga gondoskodjon az egészségügyi szakellátási kötelezettségéről - közölte Oláh János, az ellenzéki párt helyi elnöke hétfőn a csongrádi megyeszékhelyen."

HírTV

Nem megoldás szegedi egészségügyi ellátó intézményrendszerek szempontjából, hogy egy súlyosan terhelt, a rektor úr fogalmazott úgy, hogy a süllyedő hajóra rátegyenek még egy másik süllyedő hajót, azaz a két egészségügyi ellátó intézményt összetolják. Azt szeretnénk, hogy maradjon továbbra is a szegedi városi önkormmányzat kezelésében és működtetésében a város most ott működő egészségügyi ellátó intézménye - mondta Oláh János, a Fidesz Szegedi Szervezetének elnöke.

delmagyar.hu

"Ványai Éva, az önkormányzat egészségügyi bizottságának MDF-es elnöke úgy reagált a bejelentésre: Oláh János azzal valójában saját választási programja ellen is aláírásgyűjtésbe kezdett. Mint mondta, a Fidesz szegedi frakcióvezetőjének választási programjában az áll: a párhuzamos egészségügyi intézményrendszer átalakításához neki kell állni az integráció fokozatos megvalósításának, a városnak támogatást kell nyújtania a klinikai fejlesztéshez a jobb szegedi egészségügyi ellátás érdekében. Az elnök hozzátette: az integráció pályázati útjáról négypárti konszenzus volt a választásokon, a pályázaton pedig olyan civil szervezet is indult – igaz, sikertelenül –, amelyik most az aláírásgyűjtést támogatók között szerepel."

delmagyar.hu
"Mintegy ötven pedagógusnak szűnik meg az állása azért, mert bezárják a Kodály téri intézményt, valamint összevonnak több általános és középiskolát. Szeptembertől azonban a pedagógusok kötelező óraszámának emelése miatt további 150 tanár kerül utcára."

Hírszerző
Haág Zalán szerint Hont Ferenc mindent megkapott a Rákosi- és a Kádár-rendszertől, amit megkaphatott. A KDNP szegedi önkormányzati képviselője kifogásolta, hogy a Szegedet vezető MSZP-SZDSZ koalíció a Dóm téri Hont-dombormű avatása kapcsán a döntéshozók elé egy cenzúrázott Hont-életrajzot terjesztett, melyből kihagyta a Hont Ferenc életével kapcsolatos terhelő adatokat.

delmagyar.hu
"Nyolcvanmilliós beruházás fejeződött be a közelmúltban az egykori újszegedi gyermekkórházban, amely az integrációval már a gyermekklinikához tartozik. Bővült az ellátási profil, új terápiás és kiszolgáló helyiségek épültek."
"A beruházáshoz a pénz úgy állt össze, hogy az ifjúsági pszichiátria korábbi épületét húszmillió forintért átadták az önkormányzatnak, a fertőző részleg bővítésére hétmilliót kaptak a várostól, harmincmilliót adott Szabó Gábor rektor az egyetem stratégiai alapjából, huszonötmillió pedig a szegediek közadakozásából származik."
STOP
"Fülesbagoly neveli fiókáit egy szegedi panelház tizedik emeletén, az erkély virágládájában...
Ilyenkor, nyár elején gyakran hallani a szegedi Dugonics téri szökőkútból a zöld varangyok jellegzetes, tücsökszerűen pirregő hangját. A zöld varangy szárazföldi állat, petéit azonban vízben rakja le. Hogy a kikelő békalárváknak, azaz ebihalaknak a szökőkútban mi lesz a sorsa, kérdéses."

delmagyar.hu
"Az új közbeszerzési eljárás nyertese, a szegedi Ferroép Zrt. az eredeti 640 millió forint értékű munkát 100 millió forinttal többért vállalta. A többletköltség fedezetét a legutóbbi közgyűlés forrás-átcsoportosítással oldotta meg – tájékoztatott Szentgyörgyi Pál gazdasági alpolgármester. Nem fizeti ki a város a Délépítő Zrt. számláját, valamint további kártérítési igénnyel lép föl a cég felszámolójánál. Az eredményhirdetés óta eltelt időről az alpolgármester elmondta, a napokban kötöttek szerződést a Ferroéppel, mert a társaság most tudta teljesíteni a megállapodásban szereplő banki biztosítékot."

Szólj hozzá!

Címkék: mszp fidesz kórház szeged tudtad? ügy egészségügy stirlicz stirliczovics stirliczov tanárok gyimesi lászló haág zalán oláh jános horty sorvezető iskolabezárás egészségcentrum

A bejegyzés trackback címe:

https://szegedszeggel.blog.hu/api/trackback/id/tr192959

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása